< Zpět na články

Rivalové v businessu i ve sportu: Ackee a The Funtasty se utkali ve fotbalovém duelu

Ackee přijalo instagramovou výzvu brněnských The Funtasty, kteří hledali soupeře k přátelskému fotbalovému zápasu. Výběr karlínské agentury vyrazil v pátek 12. 7. odpoledne vlakem směr Brno na hřiště místního vyzyvatele. Kdo nakonec vyhrál?

Největším soupeřem pro Ackee nakonec nebyly The Funtasty, ale České dráhy, jejichž spoj nabral hodinu a půl zpoždění. Z toho důvodu bylo nutné zkrátit hrací čas na 1 x 40 minut a pražský tým šel do zápasu po hlavě rovnou z vlaku bez rozehrání.

Vedení se hned v úvodu ujalo Ackee, když zhruba ve 2. minutě skóroval designér Jan Patka. Zaskočení Funtasty se však vzápětí probudili a proměnili několik šancí v řadě. Ačkoli Ackee pod vedením CTO Dominika Veselého soupeři až do konce utkání šlapalo na paty, obrátit už se nepodařilo. Utkání skončilo po 40 minutách výhrou domácích 7:6.

Bezprostředně po zápase hráčům z Ackee do řeči příliš nebylo. "Prohráli jsme, takže nic moc", shrnul převládající pocity po utkání útočník a iOS team leader Jan Mísař. "Dali nám bídu," přiznal jeho spoluhráč, projektový manažer Josef Frnka. S odstupem však celkový výkon týmu hodnotí smířlivě: "Nezačali jsme vůbec špatně. Chtěli jsme hrát útočně, ale nevycházelo to. Snažili jsme se to změnit, jenže pak přišly chyby a soupeř se dostal do vedení. Dali jsme do toho srdíčko, ale na výhru to bohužel nestačilo.”

Výkon soupeře Mísař naopak zhodnotil jako "sympatický, chvílemi lepší". Frnka jeho slova potvrzuje: "Věřili si a těšili se, že nás rozmetou. Byli prostě namotivovaní a navíc v domácím prostředí. My na Brno nejsme zvyklí – spousta věcí je tu jinak, žádnej komfort, i vzduch je jinej. Měli prostě ohromnou výhodu," dodává.

Jako nejsilnější moment celého utkání vidí frontend team leader Jakub Baierl několik posledních minut, kdy se Ackee podařilo dát 3 góly za sebou a skoro tak vyrovnali. “Bylo to opravdu těsné, prohráli jsme nakonec o jeden gól, ale rvali jsme se jako lvi do poslední chvíle,” dodává Baierl. Souhlasí i kapitán týmu Veselý: “Určitě jsme mohli vyhrát, vypadalo to nadějně, chvílemi jsem tomu i sám věřil.”

Frnka na utkání odehraném v exotické destinaci vidí i pozitiva: "Aspoň jsme si zkusili hrát s jiným míčem a na jiném povrchu. Na domácí půdě s naším balónem nebudou mít šanci," je přesvědčen o výhře Ackee v odvetě. Kapitán Veselý je však s výkonem týmu a výsledkem utkání spokojen již nyní: "Nebyli jsme rozehraní a prohráli jen 6:7. Druhý poločas se odehraje v místním pohostinství a zde pevně věřím v naše vítězství."

Ackee vs. Funtasty


Edit: Na základě upozornění soupeře bychom rádi upřesnili vyjádření Josefa Frnky, který si stěžoval na nedostatečný komfort na místě. Brněnský stadion, na kterém se utkání odehrálo, má slovy domácích "luxusní zázemí, které ale borci nevyužili".

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!