< Zpět na články

Kdo nekódí včera, dnes a zítra!

Jako malí jsme měli sny, čím se staneme, až vyrosteme. Přestože nás naše práce baví a dělat appky ve skutečnosti je takový náš splněný sen, i my si občas rádi odpočineme od klávesnice. Proto si každý z našeho týmu může jednou za rok vyzkoušet den takové práce, jakou si sám vybere – stačí jen říct: #dnesnekodim!

Inženýr kurýr

Náš CTO Dominik si vyzkoušel práci kurýra

Dominik je průkopníkem Dnes nekódím – byl vůbec prvním pokusným králíkem, který si den bez klávesnice vyzkoušel. Na jeden den se stal kurýrem pro Dáme jídlo, kterým jsme vyvíjeli appku. Přestože je inženýrem z ČVUT, nejvíc se bál, že špatně spočítá peníze. Nakonec to ale zvládl, spíš měl problém s tím, že nemohl mít navigaci – a tak často nevěděl, kam to vůbec jede. Ale k nám do Ackee trefil a přivezl nám oběd, takže premiérovou epizodu Dnes nekódím považujeme všichni za velmi úspěšnou!

Barmani z Letné

CEO a designer si vyzkoušeli práci barmanů

Josef a Roman na Stalinu točili pivo. Tedy snažili se – Josef občas místo piva natočil cider, Roman zase místo desítky jedenáctku… Kolegové je ale přišli podpořit a Jakub zvaný Švadlenka, známý z 8. dílu #dnesnekodim, dokonce ocenil, jak rychle jde klukům práce od ruky! Doktor z ČVUT Josef se obával toho samého, čeho v prvním díle inženýr/kurýr Dominik – že to špatně spočítá a bude mít manko. Ale nestalo se, kluci vytočili šest sudů a všechno dobře dopadlo, podívejte se sami!

V mládí jsem se učil metařem

backenďák zkouší práci metaře

Adam si chtěl odpočinout od práce a zapojit taky jednou spíš tělo, než hlavu. Těšil se, že konečně vyzkouší tu “pořádnou” práci. A protože bylo pěkné počasí, byla to prý pohodová procházka a relax – konečně po něm nikdo nechtěl každých pět minut jiný úkol. Jako backenďák se totiž člověk často celý den ani nezastaví a hlavu má v pejru, zatímco jako metař Adam vyčistil celou Koňevku od listí a odcházel s hlavou čistou jako ulice po jeho zásahu!

Mistr sládek

frontenďák zkouší práci sládka

Martin chtěl vždycky pracovat v pivovaru a díky Dnes nekódím si to mohl vyzkoušet. Stal se hvězdou čtvrté epizody, čistil, drhnul, vynášel. Zkusil si uvařit Nebožtíka a nakonec dostal i výslužku, takže se jeho jednodenní odpočinek od Javascriptu vyplatil i z té hmotné stránky. Ale hlavně ho to bavilo!

Los Burgeros

projekťák a androiďáci dělají burgery

Vlastní stánek s grilem, jak se ukázalo, je snem nejednoho androiďáka! V tomto díle dokonce dvou, a jednoho projekťáka navrch. Technické problémy nastaly hned na začátku, při přemisťování grilu z naší ackee terasy do přístavu. Ale protože u toho byl jeden team leader a jeden projekťák, vše vyřešili bez zaváhání a na výbornou, podívejte se sami! Jejich ambice jezdit po republice po burger festivalech se sice nenaplnila, ale vzniklo trio Los Burgeros, které nám od té doby připravuje své skvělé burgery pravidelně!

Koňák a koňačka

projekťačka a backenďák zkouší prái v hřebčíně

Petra a Humi si svoje Dnes nekódím užili v jezdeckém klubu. S jakou chutí řeší pracovní problémy, s takovou se vrhli na kydání hnoje! A protože ve dvou se to lépe táhne, všechnu těžkou práci zvládli s přehledem a nakonec se dostali i ke koním samotným. Humi si dokonce vyzkoušel i jízdu traktorem a převážení balíků sena! Oba naši kolegové se shodli, že den bez klávesnice nemohli strávit líp, než právě krmením koníků jablíčky.

Ano, Chosé!

Projekťák vaří v Imperialu

Vždycky rád vařil, takže byl pro něj Imperial jasná volba! Chosé se o své zážitky a zkušenosti z kuchyně podělil už v rozhovoru na Proudly, v našem videu ale přidal i trochu filosofie a málem zvládl i tutorial na plněné papriky. Přestože ho bolela záda, den bez klávesnice si prý perfektně užil – jen ho mrzelo, že nedodělal svíčkovou, na kterou si založil, ale jinak zkušenost hodnotil kladně. My pro něj ale máme dobrou zprávu, svíčkovou klidně může připravit nám a střídat se ve vykrmování miláčků s triem Los Burgeros z pátého dílu Dnes nekódím – zdá se totiž, že ackee je plné talentovaných kuchařů!

Šič v módním ateliéru

webař šije v módním ateliéru

Stylový webař a nonstop performer Bíbr si splnil svůj dětský sen, obklopit se dámským spodním prádlem. Zažil #dnesnekodim v módním ateliéru u své kamarádky Elenky a ověřil si, jestli je jen šikovný webař, anebo všestranně talentovaný typ. U overlocku si sice při navlékání nití připadal jako u záludné dětské hry, ale jen co potrénoval pár dárkových taštiček, učený z nebe spadl a vrhnul se na šití luxusního prádla! Bohužel nebyl v ateliéru dostatečně dlouho, aby nám každému stihl přinést jeden kousek, takže si svůj výtvor odnesl domů pro osobní užití.

Zítra nekódím

Všechny budoucí díly #dnesnekodim budeme pravidelně doplňovat na YouTube, kde se zároveň můžete pokochat i těmi už proběhlými!

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >