< Zpět na články

Generacemi prověřená hra nyní ve Facebook Messengeru!

Aktuálním trendem mezi světovými chatovacími aplikacemi je zpřístupnění API (aplikačního programovatelného rozhraní), díky čemuž můžou vývojáři přidávat do těchto aplikací nové funkce a rozšíření. Facebook Messenger s 900 miliony uživatelů byl pro nás díky tomuto zpřístupnění jasnou výzvou.

Ještě ale trochu úvodu.

V poslední době firmy integrují tzv. chatboty, kteří dokážou s uživatelem komunikovat naprosto přirozeně. Bez problému zodpoví dotazy na předpověď počasí nebo zprostředkují prodej bot. (Ano, bot, co vám prodá boty.) Předpokládá se, že by do budoucna mohli úplně nahradit telefonickou podporu. Kromě botů nabízí Messenger i propojení se službami jako Uber nebo Spotify a další budou přibývat.

Co je pro nás ale mnohem zajímavější, s rozšiřováním se otevírá prostor pro hry dostupné přímo z chatu. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se Messenger API dostane do hledáčku jednoho z našich víkendových hackatonů.

Přihořívá.

Během posledního hackatonu se nám povedlo vytvořit zřejmě první českou aplikaci pro Facebook Messenger. Díky tomu bude nyní možné jednu z nejstarších her, která se mezi nerozhodnými lidmi těší stále velké oblíbenosti, hrát přímo uvnitř chatovací aplikace.

Dost bylo chození kolem horké kaše. Samozřejmě že se jedná o hru Kámen, nůžky, papír.

Během jednoho dne vznikla hra Kámen, nůžky, papír pro mobily s iOS a Androidem. Aplikaci stačí zdarma stáhnout z Appstore nebo Google Play, propojit s vlastním účtem a pak už jen vybrat, koho z přátel vyzvete na souboj.

Vyberete zbraň, počkáte na tah kamaráda a ihned vidíte, kdo vyšel z vašeho duelu vítězně.

Pokud Messenger nepoužíváte, můžete hru hrát přes tzv. deeplinky, tedy odkazy, které vám umí otevřít potřebnou aplikaci, což je další aktuální trend v mobilních aplikacích.
V budoucnu určitě plánujeme zveřejnit statistiky z proběhlých her. Jsme velice zvědaví, jaká možnost je používána nejčastěji, jaké praktiky převládají nebo třeba jestli jsou rozdíly mezi uživateli z různých zemí.
Tak co?
Už víte, jestli dáte kámen, nůžky nebo papír? :-)
RPS_menu RPS_chat

Dominik Veselý
Dominik Veselý
Co-Founder & CTO

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!