V sobotu a neděli proběhl v Ackee historicky první hackaton. Cílem bylo vyzkoušet si nové technologie a především se dobře pobavit. Každý účastník přinesl nápady na projekty, které by se během víkendu stihly dotáhnout a byly jakýmkoliv způsobem prospěšné. Jak to celé dopadlo?

V sobotu jsme se sešli v kanceláři v 9:30 v počtu 12ti nadšenců a den započali vydatnou snídaní. Během ní pitchovali jedotliví účastníci své nápady a snažili se do týmů získat ostatní.

První kolo pitchů přežily následující projekty:
Search - mobilní aplikace fungující jako agregátor vyhledávačů.
Music tag - bot, který rozpozná skladbu hrající v kanceláři a oznámí názvy skladeb do kanálu #cohraje na Slacku.
Password - webová služba nahrazující současnou security policy (to jest žádnou :D), umožní ukládat hesla pro různé služby a zpřístupnit je různým lidem.
Examples - komentované snipety nejčastěji používaných kusů kódu.

Dále se přihlásili účastníci do jednotlivých projektů a to bez ohledu na takové detaily, jestli např. ovládají dané technologie. Proto se na webovém projektu Password sešli 3 iOS programátoři a žádný webař - much fun.

Během dopoledne se řešily většinou problémy typu, že iOSáci zápasili s kompatibilitou nových knihoven v Node.js a webaři řešili dependencies mezi jednotlivými pody. Kluci si ochotně radili (samozřejmě po nutné dávce ftipných či posměšných hlášek, které se ovšem vracely jako bumerang).

K obědu Ackee servírovalo pizzu a první dávku Club Maté a energiťáku Smarty.

Večer již patřil diskuzím na téma návrhu ideálního algoritmu pro ruletu či jiné bohulibé činnosti.

Nejdále došel během hackatonu projekt Password, který jsme přejmenovali na passwd. Během neděle byl nasazen a již se úspěšně stará o naše hesla bezpečně uložená na platformě Bluemix.

Dále máme v kalendáři 15.10. oldschool LAN party, na kterou již nyní pečlivě trénujeme :-).

Josef Gattermayer
Josef Gattermayer
Co-Founder Ackee & CEO Ackee BlockchainJosef je spoluzakladatel Ackee, CEO Ackee Blockchain a doktor přes distribuované systémy na ČVUT. Ve volném čase okopává záhonky a chová křepelky.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >