< Zpět na články

Nováčci, první den v práci a jak se jim to snažíme ulehčit

První den v nové práci je určitě pro každého velmi důležitý. Ani po několikakolovém pohovoru nemůžete plně nasát skutečnou atmosféru, která ve firmě panuje. S tím, jak rosteme a pravidelně přicházejí noví zaměstnanci (interně jsou to pro nás miláčci), se snažíme i o jejich co nejhladší zapojení do týmu. Jak to probíhá?

Ještě než vůbec poprvé přijdou do kanceláře, dáme jim dokument, kde se dozví, jak být dobrým Android/iOS programátorem v Ackee. Nováček v něm najde přehled technologií, knihoven a modelů, které používáme, a první den/týden/měsíc pak nemusí koukat jak vyoraná myš, co to jako je, a že tohle nikdy nedá.

Zpravidla jednou měsíčně pořádáme nějakou neformální akci (pivo, rafty na Salze, kola, víkend na filmovém festivalu, pro který dodáváme aplikace…), aby se lidé napříč technologickými týmy mohli seznámit a hlavně pobavit.

DSC_6977

Nejnovějším překvápkem pro nováčky v Ackee je pak náš „welcome balíček“. Pokud ale čekáte nudná lejstra a flashku, tak jste na špatné adrese. Náš „welcome balíček“ je plný drobných, vtipných dárků: Ackee trička, propisky, plechovky pražského piva pochybné kvality a další vychytávky. A to není všechno, nováček tam najde také hlavy spojumajitelů Ackee. :) Stačí jednu z nich vystřihnout, nalepit na postavičku za stolem a pak živému spolumajiteli položit pozvánku na stůl. Ten ho pak vezme na oběd do své oblíbené restaurace. Podle výběru dotyčného pak může skončit v dejvickém Country Lifu, Bistru Na Santince nebo v Argumentu. Během hodiny se pak dozví spoustu informací o historii firmy, filozofii, vizích a týmech v rámci Ackee.

Chceš s námi pracovat na projektech, jako je například Tapito? Pak napiš na prace@ackee.cz a zastav se u nás na kafe!

Martin Půlpitel
Martin Půlpitel
Co-Founder & CEOMartin má na starosti hlavně rozvoj, business a vize. Jeho cílem je firmu neustále posouvat dopředu. Do práce jezdí na kole, cvičí jógu a hraje beach volejbal. Odpočívat vyráží nejraději do vysokých hor, kde není GPS signál.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >