< Zpět na články

Proběhl 1. veřejný meetup Beer with Ackee s prezentacemi našich prací

Dosud jsme pravidelné čtvrtletní prezentace naší práce pořádali jen interně, protože nám přišlo užitečné, aby pravá část firmy věděla, co dělá levá. Protože ale rádi říkáme, že „naše práce mluví za nás“, rozhodli jsme se na tyto akce pozvat i veřejnost. Přidejte k tomu svijanské pivo a pizzu a bylo zaděláno na parádní čtvrteční večer.

Večer jsme odstartovali hravě, totiž prezentací webové aplikace z naší dílny, jíž je Zubozem. Jedná se o trojdílnou hru pro žáky základních škol, kteří se na tabletech zábavnou formou učí jak pečovat o své zuby.

Jelikož nás v Ackee baví nové technologie, vzali jsme náš vlastní produkt App4Fest a dali ho dohromady s Apple Watch. V prezentaci našeho programátora Honzy Mísaře se můžete podívat, jak na Apple hodinkách vypadá demo aplikace pro Severskou filmovou zimu.

První aplikace pro Apple Watch od Ackee from ackeecz

Poté si vzal slovo Marek Přibáň, který představil naší práci pro českoamerický startup Virgla. Pro Virglu jsme vyvinuli mobilní aplikace a webový systém pro správu obsahu. Celé to funguje tak, že čtenář tištěných nebo elektronických médií může pomocí svého mobilní telefonu získat dodatečné informace o produktu jednoduše namířením svého mobilu na inzerát, který spustí přednastavený trigger. Může se tak dostat k dalším informacím nebo třeba zajímavým slevám.

Dominik Veselý následně všem ukázal, že pomocí rozšířené reality mohou města ukázat svým návštěvníkům i již dávno neexistující památky. Konkrétně jsme takový projekt realizovali pro město Aš a vyhořelý Kostel Nejsvětější Trojice.

Na konec prezentací dal Roman nahlédnout pod pokličku nově chystanému webu Ackee. Už teď vám můžeme slíbit, že nudně vypadat rozhodně nebude! Přítomné ještě zaujala možnost vyzkoušet si „virtuální realitu pro chudý“ v podobě Google Cardboard, což jsou „brýle“ vyrobené z tvrdého kartonu, do kterého je možné vložit telefon s Androidem. Pomocí těchto brýlí si brzy budete moct prohlížet fotografie 360 cities ve vysokém rozlišení.

Po skončení prezentační části následoval networking s pivem a pizzou. Zájemci si mohli také osahat některé naše produkty a vyptat se na věci, které je zajímaly.

Historicky první prezentace našich prací veřejnosti se vydařila a už teď se těšíme za čtvrt roku na další. Sledujte náš Facebook, Twitter, nebo stránku Meetupu, ať vám naše další akce neuniknou!

Meetup - Ackee
Historicky 1. meetup v Ackee
Historicky 1. meetup v Ackee
Historicky 1. meetup v Ackee

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!