Na začátku roku jsme se rozloučili s dejvickým kanclem tradiční akcí, popustili uzdu fantazii a během jednoho víkendu si po delší době zase zkusili změnit naše (a vaše) životy k lepšímu v rámci tradičního hackathonu. Jak to dopadlo tentokrát?

Průběh byl velice podobný jako v předchozích ročnících: Během úvodního brainstormingu jsme vymysleli pár slibných nápadů, nazvájem si je odprezentovali, v pátek po práci jsme se sešli na značkách a rozdělili se do smíšených týmů. Letos poprvé jsme kromě miláčků na hackathon přizvali i pár bývalých kolegů, kteří se pravidelně objevují na našich akcích, a společně jsme se pustili do práce.

Letošní ročník kromě zajímavých projektů přinesl také několik nevšedních zážitků:

Uprostřed pátečního programu nám například vypadnul proud a my museli řešit, co s načatým večerem. Jak asi tušíte, elektřina je pro programování totiž poměrně důležitá.

V sobotu nás přepadla uklízecí firma, která se vrhla na úklid kanceláří hackathon nehackathon.

Pro některé účastníky to byla první (a zároveň poslední) noc strávená v kancelářích, což zážitek ještě více umocnilo.

V pondělí jsme se po víkendu plném vymýšlení a programování opět sešli v kanclu a před celou nastoupenou firmou jsme odprezentovali výsledky naší práce. A tady jsou.

Appka pro Jídlovice

Jídlovice jsou náš love brand už od otevření první pobočky v Dejvicích. Chodíme k nim na oběd prakticky každý den, a tak nás napadlo pro tuhle srdcovku vytvořit companion appku. Appka obsahuje widget se zůstatkem peněz na Jídlovické občance, jídelní lístek na aktuální den, přidávání jídel do oblíbených a notifikace na oblíbená jídla. Velkou překážkou na celé realizaci byla neexistence rozhraní, přes které by se dalo k datům dostat. Kluci si ale i tak poradili a dokázali za víkend appku dostat až na produkční úroveň.

image2.png

Urlshrtnr

Zkracování URLs zná asi každý. Kdo ale může říct, že zkracuje na vlastní doméně s napojením na analytický dashboard a ještě navíc, že se mu to povedlo udělat za večer a prakticky zadarmo? My! Druhý nápad, který sklidil velký úspěch a současně se ho povedlo zprovoznit a nasadit hned během pátečního večera. Velká gratulace!

image5.png

ČSFD redesign

Původní ČSFD appku (ne ČSFD web) mám opravdu rád. Sice už je stažená z AppStoru a člověk si jí tak nemůže nainstalovat, ale používám ji skoro denně. Nová verze je zatím v nedohlednu, tak jsme to zkusili vyřešit po svém – vystřihli jsme si design pro pár obrazovek, napojili je na data a výsledek můžete vidět níže.

image3.png image4.png

Reactor

Pamatujete si na reakční hry pro 2 hráče na jednom telefonu? My jsme je hráli často ještě během přestávek na střední. Na iPhonu jsme jich nicméně moc neviděli a ty, které jsme už viděli, se nám nelíbily. 😁 Tak jsme to zkusili napsat sami. Po pár prvotních iteracích návrhu, jak to celé vlastně uchopit, jsme se dostali až k finální podobě, kterou si snad brzy budete moct stáhnout do svých telefonů a zahrát i vy.

image1.png

Na to, že většina lidí strávila na hackathonu "jen" pátek a sobotu, se za ty dva dny povedlo zrealizovat spoustu super nápadů. Snad z nich co nejvíce budeme brzy používat v praxi. Na závěr bych kromě všech účastníků chtěl moc poděkovat našemu P&C týmu, bez kterého bychom se určitě o víkendu nepotkali a pokud ano, nejspíš bychom umřeli hlady. Tak díky moc a zas někdy!

Lukáš Hromadník
Lukáš Hromadník
Head of MobileLukáš je naše iOS hvězda a mobile tech leader. Kromě záření udržuje vždy skvělou náladu v celém týmu, rád prozkoumává nové technologie a se vším si hraje.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >