< Zpět na články

Smysluplné Vánoce: Jak jsme nadělovali radost

Mohli jsme našim klientům nakoupit normální vánoční dárky. A krásný. Jenže my jsme řekli ne! Tyto Vánoce jsme raději poslali finanční podporu tam, kde je potřeba. Mezi neziskové organizace Asistence, EDUin a Lékaři bez hranic jsme rozdělili příspěvek ve výši 159 000,- Kč. Co stálo za naší vánoční výzvou?

Rok 2020 byl bez sebemenších pochyb náročný. Ze všech stran jsme však mohli slyšet, že tato doba je zároveň příležitostí. A protože my v Ackee jsme patřili mezi ty šťastnější, kterým se rok 2020 opět vydařil, rozhodli jsme se tuto příležitost využít. Jak? Místo vánočních dárků pro naše klienty jsme letos obdarovali ty, kteří to opravdu potřebují.

Nejprve jsme o naší vánoční výzvě informovali klienty a přátele Ackee. Poprosili jsme je, ať nám tentokrát žádné dárky neposílají, protože bychom tyto Vánoce rádi pojali trochu jinak. “Dárek” ve formě peněžitého daru jsme se totiž rozhodli věnovat vybraným neziskovým organizacím. Díky nominacím od našich Miláčků jsme nakonec společně zvolili tři – Asistence, EDUin a Lékaři bez hranic – mezi které jsme rozdělili 100 000 Kč.

Zároveň jsme však nikoho nechtěli připravit o možnost nám k Vánocům něco nadělit, pokud opravdu chtěl. Klienty, partnery, Miláčky i veřejnost jsme proto vyzvali, ať se k naší výzvě připojí prostřednictvím microsite Smysluplné Vánoce. Na portálu Darujme.cz jsme spustili tři výzvy (jednu pro každou neziskovku) a společnými silami se nám podařilo vybrat celkem 159 000,- Kč. A to pro nás byl dárek vůbec největší.

“Letošní rok byl bez sebemenších pochyb náročný. Nám přálo štěstí a povedl se. Rozhodli jsme se finančně podpořit tři naprosto skvělé projekty, které pomáhají mnoha lidem, kteří to v životě nemají zrovna lehké,” uzavírá náš CEO Martin Půlpitel. Vánoce jsou přece o sdílení – a my se letos rozhodli sdílet podporu. Děkujeme všem, kteří do toho šli s námi!

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >