< Zpět na články

Never stop: Jak se v Ackee učíme

Miláčci jsou pro nás na prvním místě a neustále hledáme různé cesty, jak je posouvat dál. Jsme pro každou výzvu, ale držíme se i klasik jako jsou jedna jedničky, týmové meetingy nebo konference. Vedle toho pořádáme lightning talky, tech lunche, hackathony a hodně jsme si oblíbili crowd learning. Obecně se snažíme pomoci celé komunitě a směrovat tak celý náš obor kupředu. Na co v Ackee nedáme dopustit?

Vyvíjíme (se)

Každý miláček má v rámci týmu pravidelné týmové meetingy a jedna jedničky s team leaderem. Každotýdenní meeting se zaměřuje spíš na sdílení zkušeností z jednotlivých projektů, jejich problémů a řešení, zajímavých situací a nebo představení nových toolů či technologií. Jedničky jsou naopak čas pro rozvoj jednotlivců neboli společné určování, kterým směrem se posouvat dál a jakých cílů dosáhnout. Pokud chtějí miláčci více probrat well-being, mohou se obrátit na náš People & Culture tým a probrat možnosti, které se nabízí.

Hlad nejen po znalostech

Další platformou pro společné sdílení novinek v oboru jsou tech lunche. Kromě hromadného gáblíku se tým pustí i do sledování videí, kurzů nebo konferencí. Je to skvělý způsob, jak strávit čas pohromadě, a zároveň příležitost, jak se udržovat ve sledování trendů a obohatit týmové meetingy o nová témata. Obědy zvládáme spolu offline i online.

Blízká setkání všeho druhu

Lightning talky nejsou v IT světě novinkou. Pro nás je to skvělý nástroj, jak rychle předat informace o aktuálních projektech, situaci v Ackee nebo o čemkoliv jiném, co chce miláček sdílet s ostatními. Každé tři měsíce si dáme delší all-hands meeting neboli kvartálko, kde kluci z vedení shrnují uplynulé období a všichni tak mají přehled o tom, jak si firma stojí. 

Hackujeme dnem i nocí

Jednou ročně pořádáme celofiremní interní hackathon pro naše miláčky, kteří se rozdělí do týmů podle projektů. Tedy podle konkrétních problémů, na jejichž řešení pak usilovně pracují do druhého dne (nebo dokud nedojde pivo). V rámci posledních dvou hackathonů jsme vyplodili celou řadu nápadů, vytvořili si onboardingového chatbota, appku pro svačinky Snackee, MPLA pro CarPlay nebo třeba iSněmovnu – appku pro živé streamování z parlamentu na Apple zařízeních. 

Crowd learning aneb když “kdo neumí, učí” fakt neplatí

Nové technologie jsou náš koníček a každá taková je zajímavou výzvou. Jak se s nimi vypořádáme? Rozhodně nečekáme, až nás to někdo naučí – nacházet řešení vlastními silami je naše přirozenost. Proto aktivně využíváme crowd learning a pořádáme interní akademie, na kterých se učíme sami. O tom, co nám funguje, na jakých principech stavíme a jak je můžete využít, se dočtete v dalším článku. :)

Sára Lédrová
Sára Lédrová
People & Culture CoordinatorSára v Ackee vede People & Culture a má pod palcem kompletní HR agendu. Kromě péče o svůj tým a ostatní miláčky se zabývá kariérovým poradenstvím, běhá (nejen okolo své dcery) a čte všechno, co jí cestou přijde pod ruku.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >