< Zpět na články

Proč milujeme COFIT a vy budete taky?

S Fakultou informačních technologií (FIT) v Praze na ČVUT jsme provázaní od našich začátků – je spojená se samotným založením Ackee, spousta z našich miláčků tady studovalo nebo studuje, učilo nebo učí, a každoročně dovede do finále několik diplomek. Naše účast na kariérním veletrhu COFIT, který naše alma mater dvakrát do roka hostí, je proto už samozřejmostí. Čím je tenhle veletrh výjimečný a proč byste si ho neměli nechat ujít ani vy?

Ackee COFIT crew u svého stánku

Co děláme jinak?

Nevíme jak pro vás, ale pro nás byly ve dvaceti kariérní veletrhy docela nuda. Stánky, kde jste dostali propisku s logem a hromadu letáčků se stejnými informacemi, které najdete po pár kliknutích na webu firmy. V posledních letech přibyly kreativnější a možná trochu hodnotnější dárky a taky jídlo, ale spousta firem se stále omezuje na pultík a hostesky, v lepším případě na jednoho nebo dva zaměstnance firmy. Ti jediní studentům můžou z vlastní zkušenosti firmu představit – akorát že pro ně se zdá se být účast na COFITu spíš za trest.

Základ je být vidět, což v našem případě funguje víc než dobře. Ackee (spirit) totiž přehlédnete těžko. Neony a syté barvy, ale hlavně nadšená COFIT crew, která se pokaždé předhání v nápadech, čím u studentů na veletrhu zabodovat příště. Letošní koncept jsme postavili na dvou tajemných black boxech, které sloužily jako herní koutek. Studenti a studentky za vyplnění kontaktního formuláře dostali vstupní kód do hry o ceny Emoji Destroyer, kterou jsme si sami vyvinuli, obrandovaného Birella, Ackee tetovačky, odznáčky, samolepky a hlavně – pozvánku na Ackee COFIT aterparty.

screenshot z Emoji Destroyer

Jasně, všechny tyhle srandičky jsou bezva a určitě zaujmou. Za největší přidanou hodnotu ale považujeme to, že se na našem stánku potkáte přímo s našimi vývojáři, projekťáky, designéry nebo testery. Miláčci jsou totiž to, co dělá Ackee Ackee. Studentům navíc můžou předat nejen Ackee spirit, ale i know-how a svoje zkušenosti s tím, jak to u nás chodí. Tohle hosteska ani sebelíp nabriefovaný recruiter nedokáže. Dáváme si proto záležet, abyste se u nás potkali se zástupci téměř všech týmů. To se na první pohled může zdát neekonomické, ale nám se tahle dlouhodobá investice do employer brandingu vrací v podobě nadšeného zájmu mladých lidí, nadějných CVček, šikovných stážistů a spousty nových kontaktů po každé takové akci.

udržitelná digitalizace Ackee v praxi: skenování QR kódu z tapety na telefonu

COFIT končí, jde se domů. Akorát že vůbec

Třešničkou na dortu už pak bývají naše (mezi studenty slavné) COFIT afterparty přímo u nás v kanclu. K tomu nám samozřejmě dost nahrává to, že sídlíme pět minut od FITu a kolejí. Studenti tak můžou zažít Ackee spirit přímo v jeho tvrdém jádru, prošmejdit nám kancl a pokecat se zakladateli nebo se u pivka a pizzy, Xboxu nebo DJ pultu potkat s dalšími lidmi, co dělají Ackee ackee.

Vrcholem večera bylo tentokrát vyhlášení hráčů s nejlepším skóre v naší hře z black boxů, kteří od nás dostali Ackee merch a kartičku do našeho nejoblíbenějšího obědového podniku (chceš jméno? prozradíme na pohovoru). A podle našich zkušeností a zpětné vazby od studentů si troufáme tvrdit, že tenhle "networking" funguje a je asi tak o 100 % zábavnější než klasické “open days”.

hra Emoji Destroyer v našem black boxu

A co nějaká tvrdá data? Máte? 

Máme. Přímo z COFITu jsme si odnesli už několik set vyplněných kontaktních formulářů a zhruba s polovinou studentů jsme se pak potkali znovu osobně. Zorganizovat to celé interně stojí Ackee desítky tisíc plus desítky hodin práce našich miláčků – ale nelitujeme. COFIT děláme rádi, protože tyhle typy akcí nám dávají smysl a podle feedbacku baví studenty i všechny okolo. Win win pro všechny. Takže see ya na jaře! Stavte se za námi a přijďte omrknout náš další COFIT koncept – už teď víme na beton, že bude stát za to.

Eva Chmurová
Eva Chmurová
People & Culture

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!