< Zpět na články

The best of Ackeeversary: Co mají společného borovička, kartářka a wakeboard?

Oslavit roční výročí ve firmě byl pro mě vždycky takový malý velký svátek a poměrně zásadní milník. V Ackee takovým oslavám říkáme Ackeeversary a slavíme nejen ten první, ale i každý další rok. Abych vám to trošku přiblížila – když máte svoje Ackeeversary, vyberete si parťáka z vedení a vymyslíte si aktivitu, na kterou vás Ackee pozve. Jediný pravidlo je, aby byl zvolený zážitek proveditelný v nějakém rozumném čase, v pracovním dni a ideálně někde poblíž officu/Prahy, případně pak podle možností a domluvy všech zúčastněných.

Tarot is the new Google

A to bych nebyla já, abych zase nevymýšlela nějaký bejkárny. Má to být zážitek a kluci z boardu tak trochu nemají možnost říct ne? Hold my beer! Pár týdnů před svou oslavou jsem škodolibě začala vymýšlet, jak někoho z nich dostat z komfortní zóny a zároveň si nadělit nevšední zážitek. Už to mám! Martine, pojď si se mnou nechat vyložit budoucnost!

ackeeversary ackee

Martin, náš CEO, byl z mého nápadu podle očekávání lehce vykolejen, ale statečně si udělal research pražských věštkyň a objednal nám sezení s tarotovýma kartama. Před naší seancí jsme si dali pivo na posilněnou a vyrazili jsme do centra Prahy doslova vstříc našemu osudu. Milá paní nás uvítala ve své kanceláři, ze které jsem byla lehce zklamaná – vypadalo to tam spíše jako v Ikea pokojíčku než jako u kartářky, ale pak to začalo být zajímavější. Dozvěděli jsme se, že Tarot is the new Google a musíme se správně ptát, jinak to nebude fungovat! Po malém demu prvního výkladu se ukázalo, že svým pitomým nápadem jsem diskomfort způsobila nejvíc sama sobě. Zatímco jsem se začala potit a nevěděla, co se sebou, Martin, s poker facem jemu vlastním, začal pokládat kartám jednu seriózní otázku ohledně budoucnosti Ackee za druhou. Kdo jinému jámu kopá, sám do ní víš co, Evi.

A co že nám osud přichystal? Tarotové karty předpovídaly, že budeme hodně někde a i práce bude dost, Martin se podívá do Ameriky a já na delší čas do Španělska – odkud se ale nesmím zapomenout vrátit. Oba jsme odcházeli se zážitkem. Já jsem si užila tři krásné týdny ve španělské Malaze, Martin se vítězoslavně pobavil nad tím, jak jsem sama sebe vytrestala a taky fakt procestoval kus Ameriky. No a k tomu všemu teď máme spoustu byznysu posichrovaného tarotem. Za mě to bylo to nejlepší první Ackeeversary, jaké jsem si mohla přát. Potlesk našemu CEO za Ackee spirit!

Mimořádná linka Praha – Košice

Jedním z dalších nezapomenutelných Ackeeversary zážitků byl výlet do Košic. To totiž Igor, náš team leader iOS týmu, vyslovil přání, dát si jeho milovanou borovičku s našim CTO Domčou přímo v jeho rodném městě. Trvalo to skoro dva roky, ale Ackee-Košice trip se loni opravdu uskutečnil a skupinka asi deseti odvážlivců vyrazila na prodloužený výlet vlakem tam a letadlem zase zpátky. Součástí výpravy byl výhled (a skoro i výlet) na Luník IX, ale o tom zase někdy příště. Kromě ne několika panáků, ale lahví borovičky, stihli kluci i místní hokejový match, casino, kde jeden z našich projekťáků odehrál Black Jack u pokrového stolu, motokáry a slavný košický kebab.

Mezi naše záliby patří sport a jídlo

Už jsme asi někdy někde stihli zmínit, že sportovců máme ve firmě hromadu. A taky jsme dost soutěživí (jezdíme třeba na singltrek nebo závodit na Balkán), což dělá různá sportovní utkání vlastně hned po společných randíčkách u jídla asi druhý nejoblíbenější způsob, jak Ackeeversary oslavit.

ackeeversary ackee

ackeeversary ackee

A nejsou sporty jako sporty, třeba naše testing queens Maryia a Annie jsou nejen ostřílené v hledání bugů, ale nandaly to klukům i při ostré střelbě na terč.

ackeeversary ackee

ackeeversary ackee

Za zmínku stojí i to, že náš strážce brandu Jan nasliboval wakeboard oslavu tolika lidem, až se z toho v létě poskládalo parádní hromadné Ackeeversary, které jsme překřtili na Ackeewakesary.

ackeeversary ackee

ackeeversary ackee

Způsobů, jak oslavit Ackeeversary, zdá se být nekonečno. A nejvíc na tom všem miluju, že ta škála jde od piva v ulepené nádražce, přes jógu na střeše a fancy večeři až po fotbalové utkání na stadionu. Každá z těch storek má své nezaměnitelné kouzlo a je přesně taková, jací jsme my. Autentická a nezapomenutelná. Tak kam vyrazíme příště?

Eva Chmurová
Eva Chmurová
People & CultureEvka se stará o hiring a o všechny Ackee miláčky, od onboarding procesu, přes hardware a benefity až po akce a interní komunikaci. Je kreativec-psavec, botanik-amatér a totální food-lover.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >