< Zpět na články

Pan Unicorn aneb Ze života jednorožců

Pracuji v Ackee jako maskot od roku 2012, tedy od samotného založení, a leccos už jsem tady zažil. Protože měl nedávno v Proudly můj kolega Marek rozhovor o IT pracovním trhu a o práci v Ackee, nechal jsem se inspirovat a rozhodl se, že i já vám na nás něco prozradím!  

Z kamrlíku na terasu

Když kluci, ještě na ČVUT, založili Ackee a otevřeli si kancelář v inkubátoru, byl jsem u toho. Přestože to byly těžké začátky – 12 m² je opravdu málo prostoru pro jednorožce – tvrdě jsme makali a brzy jsme se stěhovali do většího kanclu v Dejvicích.

Tam už to sice bylo fajn, ale kde jsem jako v ráji, tak to tady, v Danube v Karlíně! Je tu velká plocha na proběhnutí, do našeho Break pointu si chodím na svačinky a máme terasu na opalování, prostě radost chodit do práce. Je tedy pravda, že jsem tady chvíli nebyl… ale tomu říkejme třeba studijní volno!

Otevíračka v Karlíně, Danube
Otevíračka v Karlíně, Danube

Studijní volno na nonstop party v Berlíně

Jestli nás trochu sledujete, tak asi víte, že máme kancl i v Berlíně. Jednou, když jsem tam jel na otevíračku našeho space shaku, tak trochu jsem se “ztratil”... Minimálně zbytek týmu si to dlouho myslel. Ve skutečnosti jsem ale “studoval” berlínskou atmosféru moderní metropole a nočního života, protože jednorožec jednou za čas prostě potřebuje trochu dobrodružství.

Když jsem pak úplnou náhodou na jedné akci narazil na Stephena Paula Taylora, dali jsme se do řeči a já zjistil, že se zrovna chystá na koncert k nám do Přístavu v Karlíně. Přestože se mi berlínské dobrodružství líbilo, zastesklo se mi po mém Ackee týmu a rozhodl jsem se vrátit. Jen co jsme se pak v Přístavu po třech měsících všichni shledali, potvrdilo se, že kolegové jsou opravdu miláčci – nedali mi moje “studijní volno” nijak sežrat, přivítali mě zpátky a já jsem se zase cítil jako doma.

Můj bývalý kolega dokonce založil webovou stránku na podporu ztracených unicornů, díky níž se na jednorohé zbloudilce můžete optat už v 61 jazycích!

V Ackee se mám jako jednorožec v samolepkách...
V Ackee se mám jako jednorožec v samolepkách...

Jednorožci frčí u holek i HR

Po návratu z German tripu jsme si s naším CEO Martinem vymysleli takový projekt. Založili jsme na  LinkedInu falešný profil vývojáře, říkejme mu třeba pan Unicorn. Chtěli jsme vyzkoušet, jak po mně firmy půjdou a nabídek se na mě sesypalo během pár hodin několik desítek.

Nápor nepolevoval, dokonce mi napsaly i nějaké slečny, které měly zájem o pokec na chatu nebo o schůzku, ale na to já samozřejmě nemám čas. Některé společnosti mi zase posílaly nabídky vysokých finančních odměn, ale já jsem zůstal věrný Ackee, protože doma je prostě doma a kvalitní sehraný tým je pro každého výhra.

Ackee unicorn
Moje pracovní místo

Závěrem duhu a zamávání

Budoucnost v Ackee si představuji tak, že budu dál pracovat na zajímavých projektech, rozvíjet se a zdokonalovat, stoupat výš a výš. Ale vzhledem k tomu, že mám lepší místo v kanceláři než samotní zakladatelé – sedím totiž nad jejich kanceláří – už teď jsem výš než šéfové!

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!