< Zpět na články

Tisková zpráva k otevření nové kanceláře

První firma absolventů Fakulty informačních technologií ČVUT, která dosahuje několikamilionového obratu, se stěhuje do nových prostor

Martin Půlpitel, Josef Gattermayer a Dominik Veselý založili v roce 2012 firmu Ackee, která se zabývá vývojem mobilních a webových aplikací, serverových backendů a analýzou velkých dat. Během dvou let se Ackee podařilo přerodit z malé studentské firmy ve stabilní společnost schopnou přijímat nejnáročnější technologické zakázky. V současné době zaměstnává několik stálých zaměstnanců a desítky externistů. Za rok 2014 očekává obrat k deseti milionům korun. Ve čtvrtek 27. listopadu od 18.30 hodin otevře firma své nové prostory v Praze 6 za účasti rektora ČVUT a děkana Fakulty informačních technologií ČVUT.

„Všichni jsme se znali z Fakulty informačních technologií ČVUT, kde přednáším. Josef tehdy dělal doktorát a Dominik studoval. Začínali jsme velice skromně v kanceláři o velikosti dvanácti metrů čtverečných v Technologickém inkubátoru ČVUT,“ popisuje vznik společnosti její jednatel Martin Půlpitel.

Od počátku firma Ackee s Fakultou informačních technologií ČVUT velmi úzce spolupracuje - poskytuje výuku předmětů Základy vývoje iOS aplikací pro iPhone a iPad, DB technologie pro Big Data, a vede množství závěrečných prací. Od roku 2014 je Ackee oficiálním partnerem fakulty a fakultu finančně podporuje.

Úspěchů firma dosáhla především na poli mobilních aplikací. Mezi její klienty patří, například známý český startup DámeJídlo, americký startup Virgla nebo mobilní operátor T-Mobile. Pro společnost T-Mobile vytvořila firma Ackee ve spolupráci s Virgla aktuální kampaň Vánoční závod, která propojuje televizní reklamu s mobilní aplikací. Kreativní koncept vymysleli Saatchi&Saatchi. Ackee dodává kompletní technické řešení včetně serverové infrastruktury pro plánovaných 300 000 uživatelů.

“Největší poctou pro nás je, že společnost Inmite, dosavadní jednička na trhu mobilních aplikací, nám poté, co přešla pod AVAST Software a přestala se zakázkovým vývojem zabývat, předala část svých dosavadních zákazníků. To považujeme za potvrzení, že naši práci děláme dobře,“ dodává Josef Gattermayer, technický ředitel firmy Ackee.

Mimo práce pro zákazníky vyvíjí Ackee také své vlastní produkty. Jedná se o mobilní aplikace pro konference a festivaly App4Fest a App4Conf. Mezi zákazníky patří například Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jihlava, hudební festival Mighty Sounds nebo Academia film Olomouc. “App4Fest je pro nás především relax, sami na festivaly rádi jezdíme a aplikace, jako ta naše, nám dlouho chyběla. Některým festivalům poskytujeme aplikaci výměnou za partnerství. Když jde o dobrou věc, zisk u nás není na prvním místě. Náš kreativní přístup k věci dokáže ocenit i odborná veřejnost – ze tří účastí na soutěžní přehlídce AppParade jsme dvakrát s našimi aplikacemi zvítězili,” upřesňuje Dominik Veselý, hlavní architekt.

Příští týden firma Ackee otevírá nové reprezentativní prostory o ploše 160 m² na adrese Bechyňova 2744/8 v Praze 6.

Kontakt pro média:
Ing. Martin Půlpitel, Fakulta informačních technologií ČVUT
e-mail: martin.pulpitel@fit.cvut.cz
tel.: 604 762 266

Josef Gattermayer
Josef Gattermayer
Co-Founder Ackee & CEO Ackee Blockchain

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!