Ackee Blockchain v černých číslech a BoxNow v Řecku

Poslední dva roky s koronavirem byly náročné, Ackee se ale navzdory pandemii dařilo růst. Kromě spolupráce s Livesportem na globálních projektech Flashsport a FlashNews nebo aplikacích Nova Plus a Voyo skupiny CME jsme se stali partnery investiční skupiny Emma Capital pro rozvoj řecké delivery služby BoxNow. S Rockaway Blockchain Fund jsme založili společný podnik Ackee Blockchain, který aspiruje na světového lídra v bezpečnosti blockchainu. To vše díky týmu, který se rozrostl na bezmála stovku expertů a letos v nových kancelářích oslaví 10 let od vzniku firmy.

V minulém roce se Ackee navzdory nepříznivým okolnostem dařilo rozvíjet hned několik ambiciózních projektů s mezinárodním přesahem. Již třetím rokem spolupracujeme se společností Livesport na zpravodajských aplikacích Flashsport a FlashNews. Projektům se daří, nabírají stovky tisíc uživatelů, kteří aplikace hodnotí velmi kladně, a chystají expanzi do celého světa.

Úspěšně pokračovala také spolupráce se skupinou CME, pro kterou vyvíjíme mobilní videotéky hned pro 4 země: ČR, Slovensko, Rumunsko a Bulharsko. Aplikace Nova Plus a Voyo dnes používají miliony aktivních uživatelů.

Nově jsme navázali spolupráci s investiční skupinou EMMA Capital, pro kterou jsme za pouhé 4 měsíce spustili delivery platformu v Athénách. Služba BoxNow se specializuje na doručování objednávek z e-shopů a pokrývá celý proces od vyzvednutí balíčku, cestu do skladu a uložení zásilky do lockeru až po vyzvednutí adresátem v ten samý den. Po rozmístění bezmála 400 automatizovaných boxů v Athénách je v plánu expanze do celého Řecka a dalších zemí.

mockup pro aplikaci BoxNow

V září minulého roku jsme pak společně s Rockaway Blockchain Fund založili novou firmu Ackee Blockchain, která má ambiciózní cíl: být světovou jedničkou v bezpečnostních auditech pro projekty nad blockchainem. Rok 2021 jsme zakončili v kladné nule, ale podařilo se vybudovat hned dva důležité technologické týmy – Ethereum a Solana. Obrovskou posilou byl zejména příchod Dominika Teimla, zkušeného auditora z newyorské firmy Trail of Bits, který v Ackee Blockchain působí na pozici Ethereum Tech Lead.

Kromě práce pro klienty ABCH klade důraz také na budování komunity a sdílení know-how. Díky tomu se podařilo nastartovat výuku blockchainu na ČVUT a vytvořit dva vlastní kurzy – Summer School of Solidity a Winter School of Solana. Že jsme složili silný tým, se ukázalo hned v listopadu, kdy naši auditoři objevili potenciální chybu v implementaci knihovny GSN a našeho klienta tím ochránili před ztrátou všech tokenů v jeho protokolu. Mezi významné zákazníky Ackee Blockchain patří decentralizovaná burza 1inch, DeFi projekt Marinade Finance nebo ekologická platforma Efforce Steva Wozniaka.

Josef Gattermayer, CEO Ackee Blockchain

Pro Ackee jako vývojářskou agenturu se spojením s Rockaway Blockchain Fund ve společném podniku nic zásadního nezměnilo – došlo pouze k synergii při získávání zakázek, samotném vývoji aplikací i rozvoji komunity. Kromě nově vedených blockchainových kurzů a předmětů zaměřených na mobilní vývoj vznikly v Ackee také dva interní inkubátory. Zde zkušení experti předávají své know-how novým talentům, kteří za poslední rok rozšířili řady Ackee ke stovce. I proto jsme se na začátku letošního roku přestěhovali do nových kanceláří v dejvickém Bloxu, který poskytuje dostatek prostoru pro další růst.

Martin Půlpitel, spoluzakladatel a CEO Ackee
Martin Půlpitel
Martin Půlpitel
Co-Founder & CEOMartin má na starosti hlavně rozvoj, business a vize. Jeho cílem je firmu neustále posouvat dopředu. Do práce jezdí na kole, cvičí jógu a hraje beach volejbal. Odpočívat vyráží nejraději do vysokých hor, kde není GPS signál.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >