< Zpět na články

Ovládnutí targetů a schémat v Xcode pro multi-environment development

Jednou z disciplín, které v Ackee fakt ovládáme, je vývoj white-label aplikací. To jsou aplikace, které se liší pouze pár proměnnými, vzhledem a částí obsahu. Skvěle se tak hodí pro aplikace, které je díky stejné struktuře vhodné často replikovat (aplikace pro nový ročník festivalu každý rok apod.) Kromě našich vlastních produktů App4Fest a App4Conf, jsme pracovali na řadě podobných startupů. Při vývoji takové mobilní aplikace si programátor potřebuje co nejvíce ulehčit práci a zároveň udržet kód čistý a přehledný.

Ačkoliv toto téma zní jako úzce zaměřené, opak je pravdou. Tento postup se dá aplikovat na jakoukoliv aplikaci, která se programuje oproti více prostředím (testovací a produkční server), což je vlastně 90 % aplikací. V Ackee jsme na tuto problematiku našli vhodný recept, o kterém jsem přednášel na největší české konferenci o mobilním vývoji mDevCamp. Vy si nyní můžete prohlédnout záznam přednášky včetně slidů a podle počtu zhlédnutí je vidět, že jsme se trefili českým vývojářům do vkusu :)

Na záznam přednášky se můžete podívat zde. Dozvíte se především, jak použít "svatou trojici" (Target, Configuration, Scheme) tak, aby vám šel vývoj white-label aplikací pěkně od ruky bez vytváření duplicit a další zbytečné práce.

0627-140913-h

Dominik Veselý
Dominik Veselý
Co-Founder & CTODominik je informační router Ackee. Když se objeví nějaká nová technologie nebo zařízení, je mezi prvními uživateli. Rád běhá, jezdí na kole a řídí kabriolet.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >