< Zpět na články

Společnost Ackee vyvinula první českou mobilní aplikaci pro Apple Watch

První česká mobilní aplikace pro Apple Watch je na světě. Jmenuje se App4Fest a vytvořila jí pražská společnost Ackee. App4Fest využívají pořadatelé hudebních a filmových festivalů, když chtějí dát návštěvníkům mobilní aplikaci, díky které se snadno zorientují ve festivalovém dění.

Dlouho očekávané oznámení o zahájení prodeje hodinek Apple Watch proběhlo sice až tento týden, nicméně již nějakou dobu bylo možné pro toto v mnohém revoluční zařízení vyvíjet mobilní aplikace. V Ackee tedy na nic nečekali a pustili se do hodinkové verze své aplikace App4Fest.

App4Fest slouží pořadatelům festivalů, kteří tak mohou nabídnout návštěvníkům své akce mobilní aplikaci, kde najdou kompletní program, přehled kapel nebo filmů, umístění stagí nebo sálů a další užitečné informace. Aplikace umí také uživatele upozornit, když jde na scénu jeho oblíbená kapela nebo začíná film, který ho zajímá.

„Chtěli jsme dát návštěvníkům letních festivalů možnost mít vždy přehled, co se kde děje, přímo na jejich chytrých hodinkách,“ říká Josef Gattermayer z Ackee.

Uživatel hodinek Apple Watch tak bude mít díky App4Festu celé festivalové dění ještě blíž.
„Notifikaci na mobilním telefonu, který nosíte v kapse, můžete snadno přeslechnout. Díky upozornění na hodinkách máte jistotu, že neminete filmy nebo interprety, na které jste se těšili,“ dodává Gattermayer.

App4Fest se dokáže přizpůsobit požadavkům pořadatele festivalu. Každý festival tedy může mít aplikaci opatřenou vlastním brandingem a grafikou na míru. App4Fest funguje na chytrých telefonech se systémem iOS, Android a nově také na platformě Windows Phone a na hodinkách Apple Watch. Jedná se o vlastní produkt společnosti Ackee, nikoliv o aplikaci vytvořenou na zakázku.
App4Fest v minulosti využily například festivaly Mighty Sounds, Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava nebo slovenský Grape Festival.

Kontakt
Ing. Josef Gattermayer, technický ředitel společnosti Ackee, josef.gattermayer@ackee.cz, 724008676, www.app4fest.com, www.ackee.cz

a4f_film_detail

a4f_glance

a4f_main_list

a4f_main_menu

a4f_main_screen

a4f_movies

a4f_notification2

a4f_timeline_landscape

Josef Gattermayer
Josef Gattermayer
Co-Founder Ackee & CEO Ackee BlockchainJosef je spoluzakladatel Ackee, CEO Ackee Blockchain a doktor přes distribuované systémy na ČVUT. Ve volném čase okopává záhonky a chová křepelky.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >