< Zpět na články

Testdroid aneb testování droidů!

S velkou škálou zařízení s operačním systémem Android a také platformou Android, která je sama o sobě roztříštěná, je velmi těžký úkol, udržovat aplikace v nejlepší formě a zajistit stejný uživatelský zážitek pro všechny uživatele.

Jeden vývojář s jedním přístrojem určitě nestačí. Jeden testovací vývojář na deseti zařízeních je jistě zlepšení, ale to, co vývojář potřebuje, je mít čas vyzkoušet svou aplikaci pokaždé, když potřebuje. Armáda nezávislých testerů může být velmi nákladná a také tato forma testování zabere hodně času. Automatizované testování je klíčem, jak dostat rychle zpětnou vazbu na chování aplikací. Ale co kdybyste mohli spustit své testy na aplikace na téměř každém Android zařízení, které existuje? Udělat přesně toto nám umožňuje Testdroid.

Testdroid je sada vývojových mobilních softwarů a testovacích produktů. Měli jsme možnost používat jej na několika projektech, a musím říct, že to byl velmi užitečný nástroj. Jedním z jeho hlavních rysů je, že umožňuje zaznamenat modelový případ na reálném zařízení a vytvořit test, který lze spustit později na všech Testdroid zařízení v cloudu najednou. Tato funkce je docela v pohodě a šetří čas, ale nakonec je téměř vždy nutné provádět ruční změny na vašem zdroji zkušebních případů. Musím říci, že kvalita vašich testů je velmi důležitá, pokud chcete získat užitečné výstupy z testování Testdroidem. Při použití Testdroid můžete využít své znalosti frameworků, jako je Robotium, Appium, Uiautomator .

Psaní pevně automatizovaných testů někdy není tak snadné, ale vždy to naprosto stojí za to. Testdroid odměňuje vaše úsilí s detailními zprávami o testování na každém Android zařízení, které Testdroid podporuje ( stovky přístrojů ) ve stejnou dobu. Velmi příjemnou vlastností je, že si můžete prohlédnout screenshoty pořízené v průběhu testu na všech zařízeních a porovnat rozdíly a grafické chyby (někdy to je vše, co chcete vědět ).

Pro mě je Testdroid velmi užitečný pro velké, dlouhodobé projekty, a je jedinou možností, když musím vědět, že věci fungují tak, jak by měly fungovat a musím se soustředit na důležitější věci .

Peter Schneider
Peter Schneider

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!