< Zpět na články

Objevujte svět s novou mobilní aplikací 360cities

Možná si také rádi občas sednete, vezmete si mapu nebo atlas a cestujete prstem po mapě. Vzpomínáte na místa, která jste již navštívili nebo naopak přemítáte, kam se vypravíte letos o dovolené. S naší novou mobilní aplikací bude vaše virtuální cestování ještě zábavnější. Nejkrásnější místa celého světa budete mít totiž doslova přímo před očima.

Mobilní aplikaci 360cities jsme vyvinuli pro stejnojmenný startup, který si získal celosvětovou popularitu. Na webu 360cities.net si můžete procházet tisíce panoramatických fotek zajímavých míst z celého světa ve vysokém rozlišení, takže vám neunikne jediný detail. Přitom se nemusíte omezovat jen na naší planetu Zemi, ale na 360cities najdete rovněž panoramatické fotky z Marsu, které pořídilo vozítko Curiosity nebo fotky z mezinárodní vesmírné stanice ISS.

Mobilní aplikace jako okno do světa

Logickým krokem bylo kromě webu vytvořit také mobilní aplikaci, aby si uživatelé mohli prohlížet třeba nádherné fotky z tropických destinací i když zrovna projíždějí tramvají deštivou Prahou. Aplikace posouvá celý koncept ještě dál tím, že využívá zabudovaný gyroskop, takže panoramatickou fotografií neotáčíte pouze prstem, ale i pouhým natáčením displeje do různých stran.

Fotky v aplikaci můžete vybírat podle autorů, popularity, času pořízení nebo tagů. K fotce můžete přidat komentář nebo si ji uložit do oblíbených, abyste se k ní mohli později snadno vrátit. Díky geolokaci si také můžete prohlížet fotografie míst, která jsou blízko vás, což se může hodit například na dovolené, když budete přemýšlet, kam se vydáte zítra.

Na cestovatele prstem po mapě, které jsme zmínili na začátku našeho článku, jsme však nezapomněli. Vestavěná mapa celého světa je obohacená o miniatury fotek, které si může uživatel snadno rozkliknout. Podle mapy, kde přesně vidíte, kde se jednotlivá místa nacházejí, si můžete projít oblíbenou procházku z letní dovolené nebo si třeba naplánovat tu příští.

Aplikace 360Cities od Ackee Aplikace 360Cities od Ackee Aplikace 360Cities od Ackee

Dopřejte si ještě realističtější zážitek s brýlemi Google Cardboard

U prohlížení fotek na displeji telefonu však možnosti aplikace 360cities nekončí. Doslova za pár dolarů si totiž můžete pořídit nebo sestavit brýle Google Cardboard a přepnout aplikaci do speciálního režimu virtuální reality. Mobilní telefon umístíte před čočky brýlí a před očima máte najednou obraz vámi vybraného místa. Najednou máte pocit, jako byste opravdu stáli na  noční Time Square v New Yorku nebo na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu. Obraz se totiž otáčí přesně podle toho, jak se s nasazenými brýlemi „rozhlížíte“.

Pro vývoj virtuální reality a sledování pohybu hlavy jsme využili knihovnu Durovis Dive s pluginem Unity. Aplikace je tak připravená pro bezproblémové přenesení veškeré funkcionality také na platformu iOS.

Pokud jste majitelem mobilního telefonu nebo tabletu se systémem Android, budeme rádi, když se vydáte na své virtuální cesty s naší aplikací 360cities. Stáhnout si jí můžete zde. Bon Voyage!

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!