< Zpět na články

Co dělá Ackee Ackee: #2 (We) know-how

Série o 5 základních stavebních kamenech, na kterých stojí naše firemní kultura, pokračuje! Když nejsme na Ackee akcích, jsme akční ve sdílení našeho know-how. Jak nám umožňuje plnit naše poslání a být partnerem pro udržitelnou digitalizaci?

Díky dovednostem a zkušenostem, které do Ackee přináší všichni naši miláčci a které mezi sebou neustále sdílíme, je cokoliv, co společně vyplodíme, fakt profi. A je jedno, jestli to je appka pro milion uživatelů nebo Ackee akcee pro pár lidí. Ať už jde o rozvoj celé IT komunity nebo náš vlastní, dáváme si záležet.

Rozvíjíme IT komunitu 

Navždy FIT

Na ČVUT to začalo a pokračuje do teď. Nejen, že se náš CEO Martin podílel na založení Fakulty informačních technologií (FIT), ale také jsme od roku 2021 jejím sponzorem. Díky tomu nás potkáte třeba na COFITu, přednáškách, kde vyučujeme hned několik předmětů, nebo jako vedoucí diplomek, se kterými pomáháme studentům. S těmi se ale rádi potkáváme a diskutujeme i neformálně u piva nebo u nás v kanclu na COFIT afterparty

Ackee COFIT crew u svého stánku

Kuchařky zdarma 

Na akademické půdě jsme jako doma a občas zavítáme i do kuchyně. A rádi se dělíme o recepty webů a appek, které jsme napekli – třeba na blogu, který píšeme česky, anglicky a dokonce i německy. Naši frontend kuchaři sdílí své počiny v jejich cookbooku. Řadu dalších lahůdek od našich vývojových týmů najdete taky na našem rozcestníku open source projektů wtfisackee.dev.

Mezi námi vývojáři

Být v kontaktu s komunitou se snažíme taky pořádáním meetupů, kde můžeme radosti i strasti IT světa sdílet společně. Za rok 2022 jsme se tak v rámci našich Ackee meets potkali u témat Web3 a gRPC. Moudra ale rozdáváme i jako hosté na konferencích nebo třeba v podcastech. A v čase letních táborů u nás provádíme mladé zájemce a zájemkyně o IT, kterým přibližujeme, jak u nás vypadá ten vývoj aplikací.

ackee web3 meetup

Rozvíjíme naše miláčky

Kromě technického know-how si ale zakládáme i na tom softovém. To rozvíjíme třeba na pravidelných jedna jedničkách, týmových meetinzích nebo lightning talks. Tech lunche, týmová výjezdka, interní hackathony… To všechno je fajn, každopádně v získávání vědomostí u nás jednoznačně vede crowd learning. V tomhle formátu interních akademií jsme ovládli technologie a nástroje jako Flutter, GO, Typescript Cypress a aktuálně Rust. A abychom to všechno mohli předávat dál, pořádáme taky jednou ročně Speackers, vzdělávací program na komunikační a prezentační dovednosti.

To, že rádi zkoušíme něco nového už je asi jasné. Proto našim miláčkům dáváme možnost říct “dnes nekódím” a zapojit se tak do stejnojmenného projektu, díky kterému si na den mohou vyzkoušet práci, co si vždycky zkusit chtěli. Ideálně bez počítače.

Chceš taky zkusit něco nového a vzájemně si vyměňovat know-how? Dej nám vědět!

Sára Lédrová
Sára Lédrová
People & Culture CoordinatorSára v Ackee vede People & Culture a má pod palcem kompletní HR agendu. Kromě péče o svůj tým a ostatní miláčky se zabývá kariérovým poradenstvím, běhá (nejen okolo své dcery) a čte všechno, co jí cestou přijde pod ruku.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >