< Zpět na články

Vývojáři (nejen) sobě: Co vracíme komunitě

Ackee je aktivní nejen na poli vývoje aplikací, ale také v předávání zkušeností a znalostí zpět do komunity. Pořádáme vlastní akce nebo se rádi přidáme k těm rozběhnutým. V čem všem máme prsty?

Spolupráce s FIT ČVUT

Že se náš CEO Martin podílel na založení fakulty, není žádná novinka. Na fakultě stále aktivně působíme a přednášíme. Pro rok 2021 jsme se navíc stali sponzory katedry a jsme rádi, že můžeme prohlubovat dosavadní spolupráci. Díky tomu nás potkáte třeba na COFITu a dalších akcích pořádaných fakultou.

Open source projekty

Ať už cookbooky nebo celé projekty, věříme, že jejich sdílením posouváme celý obor dál. Kluci z frontendu se činí se svými recepty na weby a appky v cookbooku. Řadu dalších projektů, které naši miláčci pečou, najdete v našem kuchyňském studiu rozcestníku open source projektů wtfisackee.dev.

Meetupy pro všechny

Párkrát do roka u nás v Ackee pořádáme pro vybrané zájemce jednodenní meetup Code Like Us. V rámci celodenní akce nabité case studies, krátkými přednáškami z jednotlivých týmů a praktickými ukázkami posouváme skilly účastníků na vyšší úroveň. Účastníci si mohou na místě vyměnit zkušenosti s ostřílenými developery a nakouknout k nám pod pokličku. Mimo to také pravidelně pořádáme Ackee Meets o udržitelné digitalizaci.

Interview nanečisto

V minulém roce jsme navázali spolupráci s Czechitas, kde nás na přednáškách reprezentoval frontenďák Lukáš. S holkama se podělil o své zkušenosti a tipy, co dál. Ale jak sám říká, “cesta frontendu je náročná a plná celoživotního vzdělávání.” Kromě přednášek jsme holkám připravili také online exkurzi, kde jsme se představili s celým výběrkem i našimi zkušenostmi ve frontendu. Celou spolupráci jsme pak završili tréninkovými pohovory. Vedle běžných otázek nechyběly ani ty technické a čas jsme si vyhradili i na zpětnou vazbu. Holky tak měly možnost zkusit si interview nanečisto a doptat se, na co potřebovaly.

Smysluplné Vánoce

O našich udržitelných Vánocích jste si mohli přečíst v článku od Kačky i u nás na blogu. Abych to shrnula – místo dárků pro klienty jsme se rozhodli darovat peníze na dobrou věc. Vybrali jsme celkem 159 000 Kč, které jsme rozdělili mezi tři neziskové organizace.

Do práce na kole

Projekty se společenským přesahem se ale snažíme podporovat dlouhodobě, a to jak v Česku, tak v Německu. Ať už jde o #milionproneziskovku, revoluční vzdělávací aplikaci Svobodu, interaktivního průvodce chráněnými oblastmi WWF nebo aplikaci, která zdravotníkům pomáhá zachraňovat životy. Náš poslední počin je pak nová appka pro neziskový spolek AutoMat a jeho celostátní výzvu Do práce na kole. Té se několik let sami účastníme a k rozvoji udržitelné dopravy jsme chtěli přispět i jinak, než naším celoročním cyklo dojížděním do práce. Proto jsme appku, na kterou organizátoři projektu pomýšleli řadu let, vytvořili zadarmo.

A tím to nekončí! O naše cenné know-how se rádi dělíme především navzájem mezi miláčky. A právě díky tomu ho můžeme předávat dál. Přečtěte si, jak se v Ackee učíme.

Sára Lédrová
Sára Lédrová
People & Culture CoordinatorSára v Ackee vede People & Culture a má pod palcem kompletní HR agendu. Kromě péče o svůj tým a ostatní miláčky se zabývá kariérovým poradenstvím, běhá (nejen okolo své dcery) a čte všechno, co jí cestou přijde pod ruku.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >