< Zpět na články

Diplomové práce v Ackee na rok 2015/2016

Každý rok vypisujeme v Ackee témata závěrečných prací, která si kladou za cíl prozkoumat nové technologie nebo vyřešit zajímavý problém. Jaká jsou volná témata pro tento školní rok?

Mobilní lexikon zvířat ZOO Praha
Pražská ZOO uveřejnila v rámci portálu opendata.praha.eu monžství zajímavých informací o zde žijící zvěři - http://opendata.praha.eu/dataset/zoo-lexikon-zvirat. Cílem práce je vytvořit mobilní aplikaci pro telefony a tablety, která tato data atraktivní formou přiblíží návštěvníkům a to včetně serveru, který bude data pravidelně aktualizovat. Výhodou je, že současné mobilní aplikace pro ZOO připomínají spíše pokus o ftip, takže jakákoliv volně dostupná aplikace bude představovat kvalitativní posun. Jedno zadání pro Android, jedno pro iOS.

  1. Navrhněte vhodnou funkcionalitu pro mobilní aplikaci na základě dostupných dat.
  2. Konzultujte s vedoucím práce grafické pojetí aplikace (grafiku dodáme).
  3. Navrhněte a implementujte server v Node.js, který bude data stahovat z portálu opendata.praha.eu a přes REST API nabízet mobilní aplikaci
  4. Navrhněte, implementujte a otestujte mobilní aplikaci pro iOS nebo Android.

Vedoucí práce - Josef Gattermayer

Programování pro AppleTV pomocí Webových technologií
Prozkoumejte a navrhněte možnosti programování pro novou generaci zařízení AppleTV pomocí nejmodernějších technologií jako je React nebo NodeJS. Navrhněte použití singlepage aplikací generujících TVML používané v aplikacích pro AppleTV. Součástí aplikace bude i CMS na editaci obsahu na jehož základě bude TVML generováno. Výstupem tedy bude funkční aplikace, která bude poskytovat TVML a TVJS aplikační kód pro AppleTV a CMS pro správu obsahu, implementační jazyk není pevně daný. Výše popsané technologie jsou doporučené a konkrétní technologie by měli vzejít z prvotní analýzy.

Vedoucí práce - Dominik Veselý

Josef Gattermayer
Josef Gattermayer
Co-Founder Ackee & CEO Ackee BlockchainJosef je spoluzakladatel Ackee, CEO Ackee Blockchain a doktor přes distribuované systémy na ČVUT. Ve volném čase okopává záhonky a chová křepelky.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >