< Zpět na články

Co dělá Ackee Ackee: #4 Projekty

Naše firemní kultura stojí na 5 základních kamenech. Jsou to lidé miláčci, kteří Ackee tvoří, Ackee akcee, na kterých se bavíme a utužujeme Ackee spirit a naše know-how, které sdílíme spolu i s komunitou. Dnešní díl bude o projektech, na kterých v Ackee pracujeme, jak je vybíráme a proč nám ze všeho nejvíc musí hlavně dávat smysl.

Appky, které pomáhají

V Ackee máme rádi projekty, které dávají smysl a mají přidanou hodnotu. Přidaná hodnota má pro nás dva významy. První z nich se týká společenského dopadu – mohou to být projekty, které přinášejí hodnotu společnosti, pomáhají životnímu prostředí, posouvají dál náš obor, inovují nebo zvyšují kvalitu služeb. Vzpomínáte na Světový fond na ochranu přírody? Tak přesně o takových projektech mluvíme. Naše první interaktivní appka pro WWF pomáhala s navigací v přírodní rezervaci u ostrova Rujána a přispívala k ochraně ohrožených druhů. Dalším projektem byla appka pro potápěče a ochránce přírody, která umožňuje reportovat ztracené sítě a pomáhá vyčistit moře a oceány od nebezpečného rybářského náčiní.

Pracovali jsme taky na modernizaci edukačního portálu Mladý zdravotník pro Červený kříž. Cílem projektu je vzdělávat mladé lidi v oblasti první pomoci pomocí interaktivních prvků jako kvízy, minihry a pracovní listy. Zachraňovat životy pomáhá i aplikace Krizové stavy v medicíně. Díky ní mohou lékaři s jinou specializací poskytnout pacientovi v ohrožení života první pomoc.

Projekty s vizí

Druhým významem přidané hodnoty je pro nás dobrá businessová vize. To jsou takové projekty, kde rozumíme cíli a souzníme s vizí společnosti. Dobrým příkladem je projekt BoxNow. Jeho zakladatelé k nám přišli s již známým konceptem a vizí vybudovat největší sítě automatizovaných boxů pro doručování balíků v Řecku s okolních zemích, kde podobná služba zatím neexistuje. S BoxNow tak pomáháme lidem dostat se k zásilkám jednodušeji a společně učíme (nejen) řecký trh šetřit čas. Každý box má navíc vlastní solární panel, takže jsou energeticky nezávislé.

Dalším příkladem je projekt CO2IN, kde jsme přispěli ke snížení uhlíkové stopy tokenizovanými emisními povolenkami. Díky nim si mohou uživatelé kupovat i části povolenek, které se tak nedostanou ke znečišťovatelům.

Historicky můžeme zmínit třeba appku pro Dáme Jídlo, kde jsme napomohli k větší transparentnosti a pomohli s funkcí sledování kurýra na mapě. Kromě transparentnosti se zkrátil i čas doručení. Šetřit čas jsme pomohli i uživatelům Košíku, kterým jsme navrhli mobilní appku, aby mohl kdokoliv nakoupit odkudkoliv.

Digitální udržitelnost

Naší dlouhodobou misí je být partnerem pro udržitelnou digitalizaci. Udržitelnost nejsou jen papírová brčka a fair trade bio kafe. Ne že bychom byli proti, milujeme míchání drinků kouskem rozmočeného kartonu, ale pro nás to znamená, že navrhujeme a vyvíjíme software, který bude dlouho fungovat a bude udržitelný technicky i designově. Tak abychom ho za rok nemuseli kompletně předělávat a šetřili zdroje klientů i miláčků. Žádné appky do šuplíku.

Nemáme jednotný klíč, podle kterého projekty vybíráme, musí nám ale dávat smysl z hlediska toho, co dělá Ackee Ackee. Jejich provedení je potom precizní jako dokonale vybroušený diamant. Chceš se taky podílet na udržitelné digitalizaci a pracovat na projektech, které mají smysl? Koukni na otevřené pozice, možná máme roli přímo pro tebe. A nezapomeň nás sledovat na sítích, kde najdeš zákulisní informace (nejen) o projektech, na kterých aktuálně pracujeme.

Sára Lédrová
Sára Lédrová
People & Culture CoordinatorSára v Ackee vede People & Culture a má pod palcem kompletní HR agendu. Kromě péče o svůj tým a ostatní miláčky se zabývá kariérovým poradenstvím, běhá (nejen okolo své dcery) a čte všechno, co jí cestou přijde pod ruku.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >